Hugo Lloris är en fransk fotbollsmålvakt som föddes 1986. Han spelar i det franska fotbollslandslaget där han varit förstemålvakt sedan 2008. Han är även lagkapten i det franska landslaget sedan 2012. Förutom att spela i landslaget spelar han också i Premier League för laget Tottenham Hotspurs, även där är han lagkapten. Lloris är en mycket omtyckt fotbollsmålvakt och en av de bästa i världen just nu. Han föddes i Nice och det var även i deras fotbollslag som han startade sin karriär. Läs vidare för att få veta mer om hur han växte upp, började med fotbollen och hamnade där han är.

Hugo Lloris kommer från en familj i överklassen, hans mor var advokat innan hon gick bort 2008. Hans far, som är av katalanskt ursprung, är bankman i Monte Carlo. Lloris spelade även tennis som ung och var riktigt duktig på det. Han slutade spela tennis som trettonåring för att fokusera på fotbollen istället, även om han var rankad bland de bästa tennisspelarna i sin åldersgrupp. Lloris har en yngre bror som också spelar fotboll och han spelar fortfarande i klubben där Hugo Lloris började; OGC Nice. Lloris har även en dotter som föddes den 23 september 2010.

Lloris unga år

Lloris var sex år gammal när han började spela fotboll på ett lokalt kulturcenter i Nice. Han spelade först i olika positioner, men när tränarna upptäckte att han hade skicklighet som målvakt bytte han position. Han var redan som liten bra på bollhantering och han blev bättre och bättre som målvakt med tiden. Den som upptäckte honom var Dominique Baratelli som tidigare varit Nice målvakt. Lloris var endast tio år när han började träna i Nice akademi för ungdomar. Han var med i denna akademi under flera års tid, ända fram tills han blev förstemålvakt i Nice U-17 lag.

Början på karriären

Lloris startade som förstemålvakt i Nice U-17 lag och var det även i U-18 laget. När säsongen 04/05 började spelade han i laget på fjärde nivån i Nice. Redan säsongen efteråt fick han börja spela i deras A-lag och fick nummer 1 på tröjan, han var då endast 18 år gammal. När det blev dags för säsongen 06/07 var Lloris förstemålvakt för Nice. Under den säsongen fick han 13 matcher där han inte släppte in några mål och Nice var det femte bästa laget försvarsmässigt sett. Tidigt nästa säsong blev han skadad och missade en del av säsongen.

Lyon och Tottenham Hotspurs

Det var lite osäkert var Lloris skulle spela säsongen 08/09, men det blev slutligen den franska klubben Lyon där han blev startande målvakt direkt. Även om Lyon inte tog ligatiteln den säsongen blev Lloris utsedd till ligans bästa målvakt. Även de två följande säsongerna i Lyon gick bra för Lloris och han fick flera utmärkelser. 2012 flyttade Lloris till Tottenham Hotspurs där han fortfarande är målvakt. Han har kontrakt med laget ända fram tills 2022 än så länge. Lloris är även lagkapten för Tottenham sedan 2015 och han har en framgångsrik karriär med 100 matcher utan några målinsläpp i bagaget.

Landslagskarriären

Hugo Lloris har spelat för det franska landslaget både som ungdom i U-18, U-19, U-20 samt U-21 och sedan 2008 i deras A-landslag. Han har spelat i tre världsmästerskap för landslaget och 2018 vann han världsmästerskapet med sitt Frankrike. Lloris har alltid blivit berömd för sina meriter som målvakt och han är ett givet namn på listan över de bästa målvakterna i världen. Han har spelat över 100 landslagsmatcher och många fler ligamatcher och han har hållit nollan många gånger. Vi förväntar oss att höra mer om Hugo Lloris och hans karriär i framtiden, både som ligamålvakt och landslagsmålvakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *