Den i år 29-åriga målvakten Kevin Trapp kom med i den tyska klubben FC Kaiserslautern som 15-åring. Laget är ett av de mest klassiska lagen i Tysklands högsta serie Bundesliga och därmed en bra start för Trapp. Efter spel i både juniorlaget och seniorlaget var så tiden kommen för Trapps karriär att ta ytterligare ett steg. Som 22-åring blev således Frankfurt hans nästa anhalt i fotbollskarriären. Trapp spelade på sin målvaktsposition i klubben från 2012 fram till 2015. Totalt sett vaktade han buren 82 matcher med Eintracht Frankfurt FC, som är det officiella namnet på den västtyska fotbollsklubben.

Efter lysande säsonger i Frankfurt skulle nästa äventyr ta sig vid där Kevin Trapp värvades till världslaget Paris Saint-Germain. Han blev med andra ord lagkamrat med ingen mindre än vår allas Zlatan Ibrahimovic och senare även med storspelare som Neymar. Inom landslagssammanhang började Trapp att spela för sin hemnation redan som 17-åring i Tysklands U18 lag. Därefter följde spel i U19, U20 samt U21 innan Trapp tog på sig det officiella landslagets tröja 2017. Han var bland annat med i Tysklands VM-trupp i Ryssland 2018 där han var uttagen som målvakt tillsammans med Manuel Neuer och Marc-André ter Stegen.

Tiden i PSG

Kevin Trapp var en omtyckt spelare i Frankfurt när han 2015 sa adjö till klubben för spel i Frankrike. Paris Saint-Germain var hans nya klubb och för tidpunkten kunde valet knappast varit fel, rent karriärmässigt. Tyvärr skulle Trapp få en riktigt tuff konkurrens om målvaktspositionen. Stora namn som Gianluigi Buffon och Alphonse Areola slogs nämligen om målvaktsrollen. Den tyska målvakten lyckades inte säkra mer än en roll som tredjemålvakt. För att hålla hans ändå vassa talang i liv på en hög spelnivå valde Trapp att acceptera ett utlån från den franska klubben. Hans nya adress blev Trapps tidigare klubb Frankfurt där hans kontrakt sträcker sig 2019 ut.

Trapps stil som målvakt

Till längden är Kevin Trapp inte den längsta bland målvakter men definitivt stor och ståtlig med sina 189 cm. Han har sedan tidig ålder visat en orädsla i sitt spel och han har i alla lag haft fin statistik. Under den första tiden i Frankfurt hade Trapp så mycket som 71 procent i siffror när det kommer till räddade skott. Det är vassa siffror som definitivt visar på Trapps storhet som målvakt. Återkomsten till Frankfurt visar att målvakten tycks ha utvecklats i Paris Saint-Germain trots dåligt med speltid på slutet. Färsk statistik visar att Trapp redan har närmare 70 procent i räddade skott den här säsongen.

Spekulationer kring Trapp

När Gianluigi Buffon och Alphonse Areola värvades till Paris Saint-Germain började rykten florera kring Kevin Trapp. Många förstod redan då att tysken förmodligen skulle tvingas acceptera ett utlån. Det visade sig dock inte bli något av de lag spekulationerna handlade om. Rykten talade nämligen om Premier League och det faktum att Trapp själv nobbat erbjudanden från flertalet engelska klubbar. Han var tydligen bestämd på att komma “hem” på tysk mark och av intervjuer med målvakten att döma är Trapp mer än nöjd över utlånet. Han säger bland annat att han är “happy to be back” och att arenan känns som hemma för honom.

Framtiden för Kevin Trapp

Det var den 31 augusti förra året, 2018, som Kevin Trapp lånades ut från Paris Saint-Germain till Eintracht Frankfurt. Avtalet är endast ett lån och det finns ingen möjlighet för klubben att köpa loss Trapp. Den tyska målvakten är fortfarande på kontrakt med parislaget och det är först i juni 2020 som nya förhandlingar kan sättas i rullning. Kanske kan en italienflytt bli nästa steg för Trapp? Napoli var bland annat nyfikna på målvakten för ett tag sedan men det återstår att se var den tämligen självsäkra Trapp väljer att gå. Att fortsätta nöta bänk i Saint-Germain är förmodligen inte tyskens första val.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *