Många i världen har ett fotbollsintresse och det pratas ofta om de anfallare som gör flest mål eller de mittfältare och ytters som gör coola assists. Vi tycker dock att det pratas alldeles för lite om målvakterna inom fotboll och det är något vi vill ändra på med denna hemsidan. Här kan du endast läsa om målvakterna, de vi tycker är viktigast på planen.

Här kan du helt enkelt läsa om de målvakter som ligger på världens topplistor just nu, så att du kan få bättre koll på vilka spelare som är bäst på att skydda målen. Vi kommer publicera artiklar där du kan läsa mer om dem, både som personer och som proffsmålvakter. Läs vidare för mer information om vem du kan läsa om här.

Gianluigi Buffon och Thibaut Courtois

Italienska landslagsmålvakten Gianluigi Buffon är en gammal räv inom proffsfotbollen, men han är fortfarande aktiv som målvakt. Han är 41 år gammal och spelar för närvarande i Paris Saint-Germain. Buffon har blivit utsedd till världens bästa målvakt hela fem gånger och hans erfarenhet är lång. Om du vill veta mer om denna italienska målstopparen så läs vår artikel om honom.

Thibaut Courtois är en annan fotbollsmålvakt som är väldigt framgångsrik just nu. Han är för närvarande målvakt i Belgiens landslag samt Real Madrid. Han är blotta 26 år gammal och har redan en hel del meriter. Under VM 2018 tog han brons med landslaget för Belgien och vi har på känn att hans resa mot framgång bara har börjat.

Andra nämnvärda målvakter

Vi kommer givetvis skriva om många fler målvakter än de två vi nämnde ovan, det finns gott om stora namn att ha med på denna sidan. Att vara målvakt i proffsfotboll är ingen enkel sak och vi är imponerade av dessa spelare som gör sitt jobb på ett fantastiskt sätt. Vi vill helt enkelt dela med oss till er om deras framgångar.

Du kan bland annat läsa om Jan Oblak som spelar i Atlético Madrid och om Hugo Lloris som spelar i Tottenham Hotspurs för tillfället. Detta är dock bara en bråkdel av de målvakter som ligger i topp i världen just nu. Kolla igenom våra artiklar för att hitta de som handlar om dina favoritmålvakter och lär dig allt om dem och deras karriär.

Utmärkelser för målvakter

Det finns utmärkelser även för målvakter och det är något vi tycker är bra. På så sätt får de i alla fall uppmärksamhet och uppskattning för sitt hårda arbete. Det är International Federation of Football History & Statistics (IFFHS) som ger utmärkelsen Världens Bästa Målvakt och det har de gjort sedan 1987. Det är en ärofylld utmärkelse att få som målvakt.

Vem som får utmärkelsen bestäms av flera olika personer, både IFFHS:s domare och experter från så många som 89 stycken länder runtom i världen. Sedan finns det förstås inofficiella listor och liknande också. Vi har valt noggrant bland de målvakter som ligger på topp just nu så att alla ska kunna hitta en artikel om just deras favoritmålvakt idag.

Faktabaserat och högkvalitativt

Allting du läser här hos oss är ren och skär fakta och det är skrivet på ett högkvalitativt och läsarvänligt sätt. Vi tycker att alla ska kunna ta del av informationen vi ger. Om du tycker att du saknar någon målvakt kan du alltid kontakta oss med frågor. Vi finns här för alla fotbollsälskare runtom i vårt avlånga land.

Sammanfattning

Vad kul att du har hittat till vår hemsida om världens bästa målvakter just nu. Här hittar du spännande och intressanta artiklar om de fotbollsmålvakter som toppar listorna i världen just nu. Vad sägs om Buffon, Lloris och Courtois till exempel? Läs allt om dem och många fler här hos oss. Varmt välkomna till oss och vi önskar dig mycket nöje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *